Mijn abonnement

Klik op een vraag om het antwoord te laten verschijnen.

Wat heeft de Bibliotheek mij te bieden?


Een bibliotheekabonnement bied je veel waar voor je geld! Je kunt niet alleen bijna onbeperkt lenen, lezen, luisteren en kijken, maar ook gebruik maken van onze gratis apps, gratis of met korting deelnemen aan een breed scala activiteiten en krijgt veel voordeel met uw biebpas bij talrijke organisaties. Op deze pagina vatten wij de voordelen van een abonnement beknopt voor je samen of bekijk onze algemene brochure.

Hoe word ik lid van de Bibliotheek?


Het makkelijkste is als je langskomt in een van onze vestigingen. Je kunt dan, op vertoon van uw legitimatiebewijs, direct lid worden. Je kunt ook online een inschrijfformulier invullen, je kan je lenerspas dan in jouw voorkeursvestiging ophalen.

Wat kost een abonnement?

 

Kinderen tot en met 17 jaar kunnen gratis lid worden. De tarieven voor volwassenen en instellingen vind je op deze pagina. Scholen en (educatieve) instellingen kunnen gebruikmaken van een educatief abonnement of instellingsabonnement.

Mijn kind wordt 18 jaar en heeft een acceptgiro ontvangen, waarom is dat?


Het lidmaatschap voor kinderen tot en met 17 jaar is gratis. Daarna gaat het abonnement over in een betaald abonnement. Indien je kind geen lid meer wil blijven, kan het lidmaatschap in de Bibliotheek, of via dit formulier opgezegd worden.

Kan ik als school of educatieve instelling ook een abonnement nemen?


Ja, voor scholen en educatieve instellingen heeft de Bibliotheek Arnhem een educatief abonnement. Onderwijsinstellingen kunnen gebruikmaken van ons uitgebreide eductieve programma voor voorschoolse instellingen, basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

 

Je kunt je lidmaatschap van de Bibliotheek opzeggen bij onze medewerkers in de bibliotheek of door ons je opzegging telefonisch, per post of via dit formulier door te geven. Je opzegging wordt afgehandeld volgens de bepalingen van ons algemeen reglement (art. 7 en 8).

Ik ga verhuizen, moet ik dit doorgeven?


Ja, je dient uw verhuizing zo snel mogelijk aan ons door te geven (zie ook art. 6 van ons algemeen reglement). Verhuis je binnen de gemeente Arnhem, dan verandert er verder niets in je abonnement. Je kunt nog steeds lenen bij onze vestigingen. Uw adreswijziging kan je zelf wijzigen in Mijn bibliotheek.

Ik ben mijn pas kwijt, wat moet ik doen?


Verlies, diefstal of beschadiging van de bibliotheekpas dien je direct te melden bij de Bibliotheek (zie ook art. 4 van ons algemeen reglement). Je kunt een bericht sturen aan de klantenservice of ons bellen op 026 - 35 43 111.

Je bibliotheekpas wordt geblokkeerd waardoor misbruik van je pas wordt voorkomen. Je kunt tegen een geringe vergoeding een duplicaatpas aanvragen. De kosten hiervan vind je hier.

Hoe kan ik betalen voor mijn abonnement?


Het handigste is te betalen via automatische incasso. Indien je niet via automatische incasso betaalt, sturen wij je een acceptgiro. Hiervoor brengen wij € 2,50 aan administratiekosten in rekening. Je kunt vervolgens betalen per acceptgiro/overschrijving, via iDeal in Mijn bibliotheek of bij de betaalautomaat in de vestigingen.

Betaal je nog niet via automatische incasso? Vul dan dit formulier in en lever het in bij een bibliotheekmedewerker. Indien je niet betaalt via automatische incasso ontvang je enige tijd voor het aflopen van uw abonnement een acceptgiro thuis.

Hoe kan ik leengeld, te-laat-geld en het gebruik van overige faciliteiten betalen?


De Bibliotheek Arnhem is volledig cashless. Dit betekent dat je niet met contant geld kunt betalen. Dat is voor jou en voor ons veiliger. Je kunt met je bankpas geld op je bibliotheekpas zetten en daarmee alle betalingen in de Bibliotheek verrichten. Ook kan je in Mijn bibliotheek via iDeal je openstaande bedragen betalen of je tegoed opwaarderen. Je kan je tegoed gebruiken voor bijvoorbeeld het betalen van printen/kopiëren, internetgebruik, te-laat-geld, leengeld en activiteiten.