Lenen, verlengen en reserveren

Op deze pagina vind je veelgestelde, algemene vragen over de Bibliotheek Arnhem. Klik op een vraag om het antwoord te laten verschijnen.

Wat mag ik lenen?

Je mag met een Basisabonnement maximaal 10 materialen gelijktijdig in leen hebben, bij een Compleetabonnement zijn dit 20 materialen. Dat kunnen boeken, tijdschriften, dvd's of andere materialen van jouw keuze zijn.

Hoelang mag ik de materialen lenen?

De uitleentermijn van de meeste materialen is 4 weken bij een Basisabonnement en 8 weken bij een Compleetabonnement.  Voor dvd's en toptitels is het bij beide abonnementen 4 weken.

Kan ik mijn geleende materialen (laten) verlengen?

Verlengen kan je via de selfservice apparaten in de Bibliotheek, via Mijn bibliotheek op deze website en via de gratis Bibliotheek-app. Je kan je geleende materialen één keer voor dezelfde uitleentermijn verlengen. Als het materiaal gereserveerd is door een andere lener, kan je het niet verlengen.

Hoe weet ik wanneer ik mijn materialen moet inleveren?

Op het moment dat je materialen leent in de bibliotheek, kan je een uitleenbon printen. Hierop staan de inleverdata van de door jou geleende materialen. Daarnaast heb je via Mijn bibliotheek en de gratis Bibliotheek-app 24 uur per dag inzicht in je uitleningen en inleverdata.

Wil je nooit meer te laat zijn met inleveren? Download dan de de gratis Bibliotheek-app of meld je dan (via Mijn bibliotheek) aan voor de 'inleverattendering'. Een aantal dagen voordat de uitleentermijn van je geleende materialen afloopt, ontvang je een bericht van ons. Let wel, aan de attenderingen kunnen geen rechten worden ontleend, je blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het tijdig inleveren.

> Lees meer 

Waar kan ik mijn geleende materialen inleveren?

Je kunt de door jou geleende materialen inleveren in alle vestigingen en de jeugdbibliobus, ongeacht in welke vestiging of bus je het materiaal geleend hebt. Buiten openingstijden kan je gebruikmaken van de boekenbrievenbus aan de buitenzijde van onze vestigingen.

Ik breng mijn materialen te laat terug, wat gebeurt er nu?

Als je geleende materialen na de geldende uitleentermijn terugbrengt, ben je te-laat geld verschuldigd. Het te-laat geld wordt per dag berekend. Het tarief voor te laat teruggebrachte materialen vind je op deze pagina. Je kunt te-laat geld betalen aan de betaalautomaat of met iDeal door in te loggen in MijnBibliotheek.

Ik ben een boek/ander materiaal kwijt, wat nu?

Kan je de materialen niet meer inleveren, bijvoorbeeld omdat ze kwijt zijn geraakt, meld dit dan in je vestiging. Je krijgt van ons een rekening voor het vergoeden van het materiaal. > Zie ook artikel 16 van ons Algemeen reglement

Een boek/ander materiaal is beschadigd, wat nu?

Geleende materialen moeten compleet en in de staat waarin ze geleend zijn, worden ingeleverd. Bij verlies, beschadiging of het niet inleveren van geleende materialen brengen wij de vervangingswaarde bij jou in rekening. Als je twijfelt aan de staat van het materiaal dat je wil lenen, kan je een aantekening laten maken bij een medewerker van de bibliotheek.

Mag ik ook bij een andere bibliotheek materialen lenen?

Ja, met een abonnement van de Bibliotheek Arnhem kan je ook terecht bij andere bibliotheken in Nederland. Meer informatie over dit 'gastlenerschap' vind je hier.

Kan ik materialen reserveren?

Ja, je kunt materialen uit de collectie van de Bibliotheek Arnhem reserveren. Bij een Compleetabonnement is dit gratis. Heb je een budget- of basisabonnement dan betaal je hiervoor reserveringskosten. Voor reserveren uit andere Nederlandse collecties en bibliotheken (‘aanvragen’) betaal je een hogere vergoeding. De tarieven voor aanvragen vind je hier. Reserveren kan via Mijn bibliotheek, de gratis Bibliotheek-app of in de Bibliotheek zelf.

Waar en wanneer kan ik mijn reserveringen ophalen?

Wanneer de reservering voor je klaarstaat, ontvang je van ons bericht (via de app, e-mail of per post). Wacht, om teleurstellingen te voorkomen, het afhaalbericht af.
Je kunt je reserveringen ophalen in de door jou geselecteerde vestiging of Jeugdbibliobus. Je vindt alle reserveringen (alfabetisch gesorteerd op (jouw) achternaam) bij elkaar. Je reservering blijft een week voor je klaarstaan.

NB. Reserveringen worden dagelijks verwerkt. In sommige gevallen kan een reservering langer op zich laten wachten dan je wellicht verwacht. Dit houdt verband met (eventuele) tussentijdse uitleningen, transport tussen vestigingen en te laat ingeleverde materialen. Wij vragen hiervoor je begrip.

Kan ik materialen uit jullie magazijn inzien/aanvragen?

Ja, dat kan. Wij hebben materialen in een intern en extern magazijn. Klik voor meer informatie over het inzien/aanvragen van materialen uit ons intern magazijn en extern magazijn.

Wat is de Bibliotheek-app en hoe werkt deze?

Met de gratis Bibliotheek-app kan je overal en altijd je bibliotheekzaken regelen. Je ziet welke boeken in je bezit zijn, kunt inleverattenderingen ontvangen, zoeken, verlengen en reserveren en interessante titels op een verlanglijst plaatsen. De app is beschikbaar voor Android en iOs-apparaten. > Lees meer en download direct

Kunnen jullie een bepaald boek in jullie collectie opnemen?

De Bibliotheek Arnhem ververst haar collectie continu. Mis je een bepaald boek in je voorkeursvestiging, dan is het mogelijk wel beschikbaar in een van onze andere vestigingen. Je kunt het dan ophalen in de betreffende vestiging of reserveren en naar je vestiging laten brengen. Ook kan je via de online catalogus kijken of de titel beschikbaar is in een collectie van een andere Nederlandse bibliotheek. Tegen een kleine vergoeding kan je deze titel dan aanvragen.

Vind je dat je voorgestelde titel echt in de collectie van de Bibliotheek Arnhem opgenomen moet worden? Stuur ons dan een collectietip. Een medewerker van onze afdeling collectie beoordeelt dan of jouw verzoek gehonoreerd kan worden. Je krijgt hierover van ons bericht.