De Bibliotheek Presikhaaf

Klik op een vraag om het antwoord te laten verschijnen.

Waar vind ik de Bibliotheek Presikhaaf?

Je vindt de Bibliotheek Presikhaaf in het multifunctioneel centrum Presikhaven, tegenover winkelcentrum Presikhaaf.

Wanneer is de Bibliotheek Presikhaaf geopend?

Je vindt de openingstijden op deze pagina.

Welke faciliteiten biedt de Bibliotheek Presikhaaf?

In de Bibliotheek Presikhaaf vind je onder meer boeken, tijdschriften, kranten en dvd’s. De kranten kunnen ook voor en na onze openingstijden gelezen worden in de centrale hal van multifunctioneel centrum Presikhaven. Op onze computers kan je digitale databanken raadplegen.

Er is een Taalpunt Lezen & Schrijven, computers met internet, een koffieautomaat en voldoende werk- en leesplekken. Je kunt gebruikmaken van draadloos internet (WiFi) en van onze kopieer- en printautomaten

Iedere zaterdag kan je tussen 11.00 en 12.00 uur een gratis kopje koffie of thee bij ons drinken. Op andere momenten kan je (tegen betaling) gebruik maken van de koffieautomaat in de centrale hal.

Op welke tijden is het rustig(er) in de Bibliotheek Presikhaaf?

In het algemeen zijn de rustigste momenten in de Bibliotheek Presikhaaf:

• maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag tussen 13.00 en 14.15 uur
  • woensdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur
  • zaterdagochtend tussen 11.00 en 12.30 uur.

Uiteraard kan dit van dag tot dag wisselen en kunnen we dit niet garanderen.

Wat zijn zelfservice uren?

Tijdens zelfservice uren is alles wat de bezoeker zelfstandig kan doen mogelijk. De zelfservice uren in de Bibliotheek Presikhaaf zijn op dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 13.00 uur. Voor vragen en overige diensten zijn onze medewerkers aanwezig tijdens de overige openingstijden.

Wat kan ik wel/niet tijdens zelfservice uren?

Je kunt gebruik maken van alle diensten van de Bibliotheek met uitzondering van de internetcomputers. Lenen en terugbrengen van materialen, ophalen van reserveringen, raadplegen van de digitale catalogus kan wel allemaal. Natuurlijk kun je tijdens deze zelfservice uren ook gebruik maken van de werkplekken in de Bibliotheek en de gratis WiFi.

Welke huisregels gelden in de Bibliotheek Presikhaaf?

In de Bibliotheek Presikhaaf gelden de volgende huisregels:

1. Alle bezoekers van de Bibliotheek houden zich aan de gangbare gedragsregels.
2. De Bibliotheek moet voor iedereen een prettige plek zijn. Onze medewerkers hebben het recht je de
    toegang te ontzeggen als je anderen overlast bezorgt.
3. Onze medewerkers mogen je tas inspecteren als het alarm van de detectiepoortjes afgaat.
4. De Bibliotheek is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van je eigendommen.
5. Een bezoek aan de Bibliotheek is voor jonge kinderen een feest. Je bent als ouder/begeleider in de
    Bibliotheek zelf verantwoordelijk voor je kind. Laat het niet alleen achter in de Bibliotheek.
6. In de Bibliotheek is eten en drinken beperkt toegestaan.
7. Hulphonden zijn toegestaan, andere (huis)dieren niet.