Mijn bibliotheek

In Mijn bibliotheek kan je je gegevens en geleende materialen beheren. Hieronder leggen wij een aantal mogelijkheden uit. Kom je er zelf niet uit? Onze medewerkers helpen je graag.

Hoe ga ik naar Mijn bibliotheek?

Ga naar Mijn bibliotheek en meld je aan met je lenersnummer en pincode.

Wat is het wachtwoord voor Mijn bibliotheek?

Het wachtwoord bestond voorheen uit je geboortedag en geboortemaand, zoals deze zijn opgegeven bij de aanmaak van de bibliotheekpas. I.v.m. de nieuwe AVG-wet is bij inloggen in Mijn Bibliotheek (sinds voorjaar 2018) gevraagd een nieuw (sterker) wachtwoord aan te maken. Als je deze (alsnog) moet aanmaken, kun je zelf een wachtwoord kiezen van 8-15 tekens met minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter, 1 cijfer en 1 teken (!@$%^()*<>?).

Wil je je wachtwoord aanpassen? Na inloggen in Mijn bibliotheek kun je bij 'Mijn wachtwoord wijzigen' een zelf gekozen wachtwoord instellen.

Kan ik zien welke titels ik al eens geleend heb?

Heb ik dit boek niet al eens eerder gelezen? In de lijst 'Uitleengeschiedenis' in Mijn bibliotheek zie je welke materialen je eerder bij ons heeft geleend. Als je uitleengeschiedenis niet zichtbaar is, kan je bij 'Wijzig je gegevens' je voorkeuren aanpassen. De uitleengeschiedenis is vanaf dat moment zichtbaar (let wel, niet met terugwerkende kracht).

Hoe kan ik zien welke materialen ik geleend heb? Hoe kan ik deze verlengen?

In Mijn bibliotheek kun je bij 'Uitleningen en verlengen' zien welke materialen je - volgens onze gegevens - hebt geleend en op welke datum de Bibliotheek de materialen terugverwacht.

Je kunt de geleende materialen verlengen door het hokje voor de titel aan te vinken en op de knop 'verleng geselecteerde uitleningen' of 'Verleng alle uitleningen' te klikken. Als materialen door een andere lener gereserveerd zijn of als je het maximaal aantal verlengingen hebt bereikt, kan je ze niet opnieuw verlengen. er verschijnt dan een melding.

Waarom zijn de teksten in Mijn bibliotheek en de catalogus in het Engels?

Mijn bibliotheek en de online catalogus zijn ingericht om de Nederlandse taal weer te geven. Indien in je persoonlijke internetbrowserinstellingen de Nederlandse taal niet als eerste in het rijtje staat (bijv. Engels bovenaan en daarna Nederlands, worden de teksten mogelijk niet goed weergegeven.
Zie jij geen Nederlandse teksten? Pas dan je browserinstellingen aan, herlaad de pagina en wis (indien noodzakelijk) je browsergeschiedenis.