Vacature: vrijwilligers voor Verhalen- & knutselpret in de bibliotheek

Gepubliceerd op: 16 oktober 2017 12:59

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk en heb je affiniteit met jonge kinderen? Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die ondersteuning willen bieden tijdens de maandelijkse knutselactiviteit voor kleuters van onze Verhalenvangers.

Op de eerste woensdag van de maand wordt in elke vestiging de jeugdactiviteit Verhalen- & knutselpret georganiseerd. Dit is een combinatie van voorlezen en knutselen voor kleuters. Na het voorlezen kunnen de kleuters in het thema van het verhaal iets knutselen. Dubbele pret!

Wie zoeken wij?
Vrijwilligers die affiniteit hebben met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar, die creatief zijn en ons willen helpen tijdens deze jeugdactiviteit en willen meedenken in de voorbereiding.

Taken

• Kinderen helpen met het maken van een knutsel
  • Klaarzetten en opruimen van de materialen
  • Bedenken en voorbereiden van knutsels

Wat vragen wij van je?

• Je hebt affiniteit met kinderen
  • Je bent representatief en gericht op de (jonge) bezoekers
  • Je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar, bij voorkeur de dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur (met uitzondering van de schoolvakanties)

Wat bieden wij je?

• Afwisselend werk met kinderen in een enthousiast team
  • Mogelijkheid om je creativiteit te gebruiken en uit te bouwen
  • Samenwerking met andere vrijwilligers
  • Workshop waarin je extra handvatten krijgt om de creativiteit van kinderen te stimuleren
  • Gratis bibliotheekabonnement
  • Reiskostenvergoeding

Waar & wanneer is de activiteit
Verhalen- & knutselpret vindt plaats in alle bibliotheken in Arnhem (Bibliotheek Presikhaaf, Bibliotheek Kronenburg en Bibliotheek Rozet) elke eerste woensdag van de maand om 15.30 uur. Jij begint om 15.00 uur en bent na ongeveer twee uur klaar met je werkzaamheden. Daarnaast bereid je met een groepje  vrijwilligers de knutselactiviteit voor.

Werk je graag met jonge kinderen in een levendige omgeving en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Dan zijn we op zoek naar jou!

Enthousiast geworden?
Stuur dan je cv met motivatie naar: De Bibliotheek Arnhem t.a.v. A. van den Hout, Nieuwe Oeverstraat 29, 6811 JB Arnhem of stuur een e-mail