Vacature: vrijwilliger Jeugdbibliobus

Gepubliceerd op: 16 oktober 2017 12:59

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk en heb je affiniteit met kinderen? Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die in de Jeugdbibliobus een handje kan helpen.

De Jeugdbibliobus van de Bibliotheek Arnhem is een jeugdbibliotheek (in het klein) op wielen. De Jeugdbibliobus staat dagelijks bij scholen en in verschillende wijken in Arnhem. Alle kinderen kunnen dan hun boeken inleveren, nieuwe materialen lenen en advies vragen. Volwassenen halen hun gereserveerde boeken op. In deze beperkte ruimte is het vaak een drukte van belang. Daarom kunnen we wel een paar extra handen gebruiken.

Taken
Je zult als vrijwilliger de kinderen (en hun ouders) helpen bij het uitlenen en inleveren van de boeken. Daarnaast lever je een bijdrage aan het op orde houden van de collectie en de presentaties. Ook vragen we je de materialen mee op te ruimen en help je mee tijdens activiteiten.

Wat vragen wij van je?

• Je hebt affiniteit met kinderen
  • Je bent representatief en gericht op de (jonge) bezoekers
  • Je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar, bij voorkeur de dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur (met uitzondering van de schoolvakanties)

Wat bieden wij je?

• Een plezierige en inspirerende omgeving met boeiende klanten van jong tot oud
  • Een gratis bibliotheekabonnement
  • Kerstattentie
  • Reiskostenvergoeding

Werk je graag met kinderen in een levendige omgeving en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Heb je tijd op dinsdagmiddag, dan zijn we op zoek naar jou!

Enthousiast geworden?
Stuur dan je cv met motivatie naar: De Bibliotheek Arnhem t.a.v. A. van den Hout, Nieuwe Oeverstraat 29, 6811 JB Arnhem of stuur een e-mail