Rozet bij Vitesse: brengt verhalen dichtbij

Gepubliceerd op: 15 maart 2018 11:37

Het is zover! Woensdag 14 maart gaven Edwin Petersen, hoofd Vitesse Voetbal Academie, en Jenny Doest, directeur-bestuurder Rozet gezamenlijk de aftrap voor ‘Rozet bij Vitesse’. Met deze eerste ‘Rozet bij…’ brengt Rozet verhalen in verschillende vormen een stap dichterbij voor alle Arnhemmers.

In 2017 koos Vitesse voor Rozet als thuisbasis voor de expositie 125 jaar Vitesse. Tijdens de zomermaanden werden ook uiteenlopende activiteiten rondom de expositie georganiseerd in Rozet. Als dank voor de samenwerking opende Rozet haar eerste ‘Rozet bij…’ op de trainingslocatie van Vitesse op Papendal.

Rozet bij Vitesse
Deze ‘Rozet bij Vitesse’ bestaat uit een kast vol verhalen, speciaal geselecteerd voor het spelershome van de Academie. Verhalen in de vorm van boeken, magazines en andere materialen. Uiteraard zijn ook verhalen in digitale vorm, zoals e-books en luisterboeken, toegankelijk. (Jeugd)spelers, medewerkers en bezoekers kunnen gebruikmaken van de collectie, voor ontspanning en studiedoeleinden, en deze ook lenen. Tijdens de opening nodigde Jenny Doest iedereen uit wensen en ideeën voor de kast te delen met Rozet. Zo kunnen de gebruikers de inhoud van de kast bepalen. Ook jeugdspeler Job Schuurman sprak tijdens de opening zijn enthousiasme uit over de nieuwe aanwinst van het spelershome.

Zowel Rozet als Vitesse hebben persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Beide partijen zien dan ook een grote toegevoegde waarde van deze ‘Rozet bij Vitesse’ voor de (jeugd)spelers en bezoekers op Papendal. Vitesse zet al lange tijd in op een goede ontwikkeling en opleiding van jeugdspelers buiten het veld. Deze kast vol verhalen geeft hier een mooie, makkelijk toegankelijke aanvulling op. Zo werken Rozet en Vitesse samen aan persoonlijke groei en leesplezier van zoveel mogelijk Arnhemmers.