Vers van de Pers

Samengesteld door Marja Pals

Resultaat 1 - 10 (van 42)

 • WANDELEN DOOR ONEINDIG LAAGLAND

  17 januari 2018

  Wandelgids met vijftien rondwandelingen tussen de 9 en 21 km langs de grote rivieren, beginnend bij de Waal bij Nijmegen en via Maas, Linge, Lek en Merwede eindigend bij de Oude Maas bij Rhoon, met informatie over natuur en cultuur.

  Bekijk details van WANDELEN DOOR ONEINDIG LAAGLAND

 • DE LIJST VAN HAECK , EEN OVERZICHT VAN DE HULPVERLENING AAN GEALLIEERDE BEMANNINGSLEDEN EN ONTSNAPTE KRIJGSGEVANGENEN TIJDENS DE TWEEDE WERELDOORLOG

  17 januari 2018

  In oktober 1944 werd Jules Haeck op vliegveld Twente door de Duitsers gefusilleerd. Hij kwam uit Croix in Frankrijk en had zich in 1918 in Hengelo gevestigd, nadat hij tijdens de Eerste Wereldoorlog uit het Franse leger was gedeserteerd. Omdat hij de Franse taal sprak, was het geen toeval dat hij in 1942 onbedoeld betrokken raakte bij de hulpverlening aan de uit Duitsland ontsnapte Franse en andere krijgsgevangenen.

  Bekijk details van DE LIJST VAN HAECK , EEN OVERZICHT VAN DE HULPVERLENING AAN GEALLIEERDE BEMANNINGSLEDEN EN ONTSNAPTE KRIJGSGEVANGENEN TIJDENS DE TWEEDE WERELDOORLOG

 • VELUWE BUITENGEWOON

  17 januari 2018

  Gert Jan Blankena, ecoloog en natuurliefhebber, schreef drieëndertig jaar lang wekelijkse natuurcolumns in de Stentor. De 80 mooiste verhalen zijn nu gebundeld en voorzien van prachtige natuurfoto’s. Verhalen over bijzondere ontmoetingen en ontdekkingen op de Veluwe. Over natuur én cultuurhistorie.

  Bekijk details van VELUWE BUITENGEWOON

 • DE DILIGENCES VAN BOURICIUS, ANDERHALVE EEUW BEDRIJVIGHEID LANGS ’S HEREN WEGEN

  17 januari 2018

  Wie in de achttiende eeuw met zo weinig mogelijk ongerief van Amsterdam naar Arnhem wilde, nam ‘de wagen van Bouricius’. De familie Bouricius had in 1698 het monopolie op het diligencevervoer tussen die steden verworven en reed ook van Arnhem naar Duitsland. Het startkapitaal voor de onderneming was vergaard met het bakken van Deventerkoek. Dit boek vertelt een familiegeschiedenis. De beslommeringen van de onderneming vormen het hoofdingrediënt, maar de heren Bouricius vielen ook op door culturele...

  Bekijk details van DE DILIGENCES VAN BOURICIUS, ANDERHALVE EEUW BEDRIJVIGHEID LANGS ’S HEREN WEGEN

 • PARELS VAN DE ACHTERHOEK

  17 januari 2018

  Twintig indringende levensverhalen van Achterhoekers die het ultieme hebben bereikt in hun vak. Het levende bewijs dat je met talent en doorzettingsvermogen ver kunt komen. Ook en misschien wel vooral als je uit de Achterhoek komt.

  Bekijk details van PARELS VAN DE ACHTERHOEK

 • DORPSSPROOKJES UIT ELLECOM

  17 januari 2018

  In deze sprookjes voor volwassenen komen tijdloze dorpsbewoners en mythische wezens samen op herkenbare plekken in Ellecom en omstreken. Op het dorpsplein, onder de drie eiken, bij het kasteel of in het bos, waar ze voor verlokkingen en dilemma’s komen te staan, avonturen beleven, ruziemaken en liefhebben.

  Bekijk details van DORPSSPROOKJES UIT ELLECOM

 • LEUTH WEET U NOG? ZE ZIJN ER NIET MEER

  17 januari 2018

  Terug in de tijd met een verwijzing naar de locatie van nu. Winkels en bedrijven, neringdoenden zoals dat heet: je kon er naar binnen, het had bijzondere geuren, je kon er lekker dingen kopen…Leuth kijkt even achteruit.

  Bekijk details van LEUTH WEET U NOG? ZE ZIJN ER NIET MEER

 • VAN ENGELENBURG, EEN VEENSE FAMILIE SLAAT HAAR VLEUGELS UIT. DEEL 2 1900-2000

  17 januari 2018

  In dit tweede deel van het familieboek wordt de genealogie van de familie Van Engelenburg van 1900 tot heden behandeld. In Veenendaal woont het grootste gedeelte van de familie maar er hebben zich ook takken ontwikkeld in Rotterdam, Nijmegen en Amerika. Verder bevat het boek veel gegevens van aangetrouwde Veense families, foto’s en verhalen.

  Bekijk details van VAN ENGELENBURG, EEN VEENSE FAMILIE SLAAT HAAR VLEUGELS UIT. DEEL 2 1900-2000

 • DE MARKT VAN ARNHEM, 800 JAAR WONEN, WERKEN, BESTUREN EN BEZOEKEN

  8 januari 2018

  Al meer van 800 jaar is de Markt van Arnhem het kloppend hart van de stad. Als bestuurscentrum, de plaats waar rechterlijke vonnissen werden uitgesproken en uitgevoerd, de plek waar handel werd gedreven en als de woonplaats van velen. In dit boek wordt voor de eerste keer de caleidoscoop aan mensen en gebeurtenissen samengevoegd tot één samenhangend verhaal.

  Bekijk details van DE MARKT VAN ARNHEM, 800 JAAR WONEN, WERKEN, BESTUREN EN BEZOEKEN

 • PLAATS VAN ONTMOETINGEN, DE GESCHIEDENIS VAN GROTE OORD 15 TE ARNHEM (1482 2017)

  8 januari 2018

  In Arnhem, op de hoek van de Grote Oord en de Varkensstraat, is boekhandel Hijman Ongerijmd gevestigd. Vijf eeuwen geleden was het pand aan Grote Oord 15 een woonhuis. Een aantal bekende Arnhemse stadsbestuurders zijn in de loop van de jaren eigenaar van het huis. Aan het eind van de zeventiende eeuw wordt het een bedrijfspand, achtereenvolgens een grutterij met een stal en grutmolen. Ook zaten er een expediteur en verschillende winkels, tot Rudolf Hijman zich er in 1945 vestigt.

  Bekijk details van PLAATS VAN ONTMOETINGEN, DE GESCHIEDENIS VAN GROTE OORD 15 TE ARNHEM (1482 2017)