Vers van de Pers

Samengesteld door Marja Pals

Resultaat 1 - 10 (van 276)

 • ZWARTE CROSS’ ONMUNDIG MOOIE VAKANTIE-DOEBOEK!

  13 november 2017

  Eindelijk is het leukste doeboek van de wereld er. En dan ook nog van het leukste feestje van de wereld: de Zwarte CroSS! Puzzelen, kleuren, goochelen, (ver)bouwen, lachen, sparen, tekenen, maken, vouwen en leren. Dat ga je doen zodra je dit doeboek der doeboeken openslaat. Of je nou 4 of 104 bent, dit wordt leuk!

  Bekijk details van ZWARTE CROSS’ ONMUNDIG MOOIE VAKANTIE-DOEBOEK!

 • POLEN UIT DE HEMEL DRIEL 21-25 SEPTEMBER 1944

  13 november 2017

  De Polen kregen de zwarte Piet toegespeeld na het mislukken van operatie Market Garden. Onterecht! Verhoudingsgewijs leden zij veel verliezen. Generaal Sosabowski werd verguist en uit het leger ontslagen. Het moest tot 2006 duren voordat hij en zijn Brigade de lof kregen waarop zij recht hadden.

  Bekijk details van POLEN UIT DE HEMEL DRIEL 21-25 SEPTEMBER 1944

 • 50 JAAR IN HET PAK VAN SINT NICOLAAS, HALVE EEUW SINTERKLAASERVARINGEN VAN HERMAN PEPPELMAN

  13 november 2017

  Halve eeuw Sinterklaaservaringen van Herman Peppelman. Sinterklaastijd komt ieder jaar weer terug, de kinderen kijken er naar uit, gezelligheid in het gezin, blije kindergezichtjes, een super mooie periode. Over de uitglijders, pechgevallen, mooie momenten, emotionele momenten en nog veel meer, van Sinterklaas en Zwarte Piet en allemaal waar gebeurd in vijftig jaar tijd.

  Bekijk details van 50 JAAR IN HET PAK VAN SINT NICOLAAS, HALVE EEUW SINTERKLAASERVARINGEN VAN HERMAN PEPPELMAN

 • DESERT RISE- ARNHEM DESCENT, THE 10 TH PARACHUTE BATTALION IN THE SECOND WORLD WAR

  6 november 2017

  Het verhaal van het korte bestaan van de 10th Parachute Battalion gedurende WOII vanaf de formatie van de eenheid in 1942 en hun acties, tot de strijd in Arnhem in september 1944. Martin Peters verzamelde materiaal over deze periode en interviewde een groot deel van de toenmalige leden van de eenheid tijdens hun jaarlijkse ‘bedevaart’ naar Arnhem.

  Bekijk details van DESERT RISE- ARNHEM DESCENT, THE 10 TH PARACHUTE BATTALION IN THE SECOND WORLD WAR

 • VAN BOUWSTEEN TOT GRAFBEDEKKING. DE STENEN ERFENIS VAN HENRY VAN DE VELDE

  6 november 2017

  Verslag van een langdurige speurtocht naar verdwaalde museumresten. In 1922 werd de reeds begonnen bouw van het grote Museum wegens gebrek aan voldoende financiën stilgelegd. Veel onderdelen lagen opgeslagen op het bouwterrein. Het niet afgebouwde complex staat dan als een betonnen bunkerachtige rest in het zand met rondom de resten van de rode gevelsteen. In de jaren erna zijn verschillende stukken gebruikt voor de graven van de familie Kröller en anderen. En na WOII zijn er stukken gebruikt voor...

  Bekijk details van VAN BOUWSTEEN TOT GRAFBEDEKKING. DE STENEN ERFENIS VAN HENRY VAN DE VELDE

 • KLOOSTERORDEN EN KLOOSTERS IN HET LAND TUSSEN MAAS EN WAAL, DE MIDDELEEUWEN 1100-1600

  2 november 2017

  Er zijn een aantal redenen die verklaren waarom Kerk en kloosters in het bijzonder, groot en machtig werden. Augustinus van Hippo en Benedictus van Nursia legden in de 5e en 6e eeuw de grondslag voor de vorming van kloosters in het Land tussen Maas en Waal. In hun navolging ontstonden in het gebied vele kloosters.

  Bekijk details van KLOOSTERORDEN EN KLOOSTERS IN HET LAND TUSSEN MAAS EN WAAL, DE MIDDELEEUWEN 1100-1600

 • DE CANON VAN WIJCHEN, DE GESCHIEDENIS VAN WIJCHEN IN VIJFTIG VENSTERS

  2 november 2017

  De Canon van Wijchen is een kijk op de historie van Wijchen, zoals er ook een Nationale Canon in vijftig vensters is. De Canon van Wijchen biedt meer dan een historische opsomming van vijftig gebeurtenissen. Het verbindt het verleden met het heden én de toekomst.

  Bekijk details van DE CANON VAN WIJCHEN, DE GESCHIEDENIS VAN WIJCHEN IN VIJFTIG VENSTERS

 • CANON VAN NEDERLAND IN HET OPENLUCHTMUSEUM, HET DAGELIJKS LEVEN DOOR DE EEUWEN HEEN

  2 november 2017

  Canon van Nederland. Het dagelijkse leven van Nederlanders door de eeuwen heen biedt een overzicht van vijftig belangrijke historische gebeurtenissen, personen, teksten, kunstwerken en voorwerpen uit de geschiedenis van Nederland. Het laat zien hoe er werd geleefd en gewerkt, liefgehad en oorlog gevoerd pp een paar duizend vierkante kilometer die wij nu kennen als Nederland en soms daar ver vandaan, zoals Suriname, de Antillen of Indonesië

  Bekijk details van CANON VAN NEDERLAND IN HET OPENLUCHTMUSEUM, HET DAGELIJKS LEVEN DOOR DE EEUWEN HEEN

 • NIJMEGEN IN VOGELVLUCHT, TEKENING VAN EEN STAD 1876-1910

  30 oktober 2017

  Een monumentale en zeer gedetailleerde tekening van de Nijmeegse binnenstad, het stadsdeel dat ligt tussen de Waalkade en de laatnegentiende-eeuwse stadsuitbreidingen. De voorstelling in vogelvluchtperspectief omvat de periode tussen 1876 en 1910, een tijd waarin het historische centrum nog vrijwel onaangetast was. Een waardevol document van een stukje stad dat door de sloop van de stadsmuren, het bombardement van 1944 en de naoorlogse verkrotting en afbraak goeddeels is verdwenen.

  Bekijk details van NIJMEGEN IN VOGELVLUCHT, TEKENING VAN EEN STAD 1876-1910

 • OPERATION MARKET GARDEN PARATROOPERS, 2

  30 oktober 2017

  Het tweede deel van deze auteur over Operatie Market Garden en de paratroepers van de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade. In deel een doet hij verslag van hun uniformen, uitrusting en persoonlijke bezittingen. In deel twee is de blik gericht op de wapens en de meer gespecialiseerde uitrusting.

  Bekijk details van OPERATION MARKET GARDEN PARATROOPERS, 2