Vers van de Pers

Samengesteld door Marja Pals

Resultaat 1 - 10 (van 151)

 • OVERKWARTIER VAN GELRE, JAARBOEK/JAHRBUCH 6

  16 juli 2018

  Ook in het jaar dat het Overkwartier van Gelre 15 jaar bestaat weer een jaarboek met grote diversiteit aan artikelen, over onder meer genealogie, militaire historie en textielwetenschap. Met aan het eind van elk artikel een samenvatting.

  Bekijk details van OVERKWARTIER VAN GELRE, JAARBOEK/JAHRBUCH 6

 • DE BUITENSTAANDER

  16 juli 2018

  Verhalen. Rocco Ostermann, musicus en schrijver, is de buitenstaander met een verrassend originele blik op het leven. De in Dinxperlo geboren Achterhoeker heeft altijd een connectie met Arnhem gehad.

  Bekijk details van DE BUITENSTAANDER

 • BOOM! DE WONDERBAARLIJKE REIS VAN EEN ROCK -‘N-ROLL REUS

  16 juli 2018

  Het turbulente leven van Johannes de Boom. De wonderlijke reis die hij aflegde, begon in Friesland, waar hij werd geboren als Hans Boomsma. Zijn omgeving vindt het een wonder dat cultheld Johannes de Boom zijn zeventigste verjaardag gehaald heeft. Voor het leven van de voormalig frontman van The Shavers werd meer dan eens gevreesd. Maar de door reuma en andere ongemakken geteisterde reus liet zich nooit kisten.

  Bekijk details van BOOM! DE WONDERBAARLIJKE REIS VAN EEN ROCK -‘N-ROLL REUS

 • HOE HET VROEGER WAS, MET PIET TE LINTUM DOOR HET VERLEDEN

  16 juli 2018

  Na “Tekeningen uut d’n Achterhoek”, dat in 2015 verscheen. Nu een nieuwe bundeling van tekeningen van deze veelzijdig kunstenaar. In “Hoe het vroeger was” wordt aan de hand van tekeningen door de Achterhoek, maar ook door de geschiedenis van de decennia voor de Tweede Wereldoorlog gereisd.

  Bekijk details van HOE HET VROEGER WAS, MET PIET TE LINTUM DOOR HET VERLEDEN

 • ‘IST ES NOCH SO GUT VERSTECKT…’ ONDERZOEK NAAR DE HERKOMST VAN EEN KIST MET EXPLOSIEVEN TE ARNHEM, MARIENDAAL

  16 juli 2018

  Op 14 juni 2016 werd er nabij het landgoed Marïendaal te Arnhem een bijzondere vondst gedaan. Tijdens werkzaamheden aan een duiker werd achter een van de keermuren een verroeste kist aangetroffen. Deze kist bleek na opening explosieven te bevatten

  Bekijk details van ‘IST ES NOCH SO GUT VERSTECKT…’ ONDERZOEK NAAR DE HERKOMST VAN EEN KIST MET EXPLOSIEVEN TE ARNHEM, MARIENDAAL

 • WILLEM IV, STADHOUDER IN ROERIGE TIJDEN 1711-1751

  9 juli 2018

  Aanvankelijk leek de Friese stadhouder Willem IV (1711-1751) in de wieg gelegd voor een bescheiden rol op het politieke toneel, maar na een Franse inval in Zeeland tijdens de Oostenrijkse Successieoorlog werd hij in korte tijd stadhouder van alle Nederlandse gewesten.

  Bekijk details van WILLEM IV, STADHOUDER IN ROERIGE TIJDEN 1711-1751

 • 200 JAAR GEMEENTE ROZENDAAL 1818-2018

  9 juli 2018

  In dit boek is de focus gelegd op de burgerlijke gemeente Rozendaal, de gemeente die in 2018, 200 jaar bestaat als kleinste zelfstandige gemeente op het vaste land. In acht hoofdstukken worden de belangrijkste thema’s die Rozendaal betreffen besproken.

  Bekijk details van 200 JAAR GEMEENTE ROZENDAAL 1818-2018

 • FACETTEN VAN DE TACHTIGJARIGE OORLOG, TWAALF ARTIKELEN OVER DE PERIODE 1559-1652

  9 juli 2018

  Dit boek bevat artikelen van S. Groenveld over politieke en bestuurlijke, sociale en militaire aspecten van de Tachtigjarige Oorlog, met aandacht voor de rol die religie hierin speelde. Een groot deel van de artikelen is eerder gepubliceerd in moeilijk vindbare Nederlandse of in buitenlandse tijdschriften en bundels, de rest is nieuw. Alle teksten zijn aangepast aan de huidige stand van het onderzoek.

  Bekijk details van FACETTEN VAN DE TACHTIGJARIGE OORLOG, TWAALF ARTIKELEN OVER DE PERIODE 1559-1652

 • RIVIERENLAND, NEDERLAND VAN AA TOT WAAL

  9 juli 2018

  'Rivierenland' is het verhaal van ons waterland. Overal in Nederland stroomt water. Eeuwenlang waren de rivieren hier de baas. Het water had vrij spel, totdat de mensen begonnen in te grijpen. Ongeveer duizend jaar geleden werden de eerste dijken aangelegd. Steden verrezen langs de oevers en op de vruchtbare klei ontwikkelden zich veeteelt en landbouw. Maar van tijd tot tijd ging het mis: ons land kent ook een lange reeks van watersnoodrampen en de bescherming tegen het water blijft urgent. Elke...

  Bekijk details van RIVIERENLAND, NEDERLAND VAN AA TOT WAAL

 • DE APELDOORNSE GRIFT EN HAAR STROOMGEBIED, DE GRIFT EN HAAR APELDOORNSE STROOMGEBIED VAN 18 BEKEN IN KAART GEBRACHT

  9 juli 2018

  Dit boek vertelt het verhaal van 18 sprengenbeken die binnen Apeldoorn uitmonden in de Grift, aangevuld met nog andere beken in Apeldoorn die uitmonden in de IJssel en het kanaal. Deze waterlopen vormen de bron van de geschiedenis van Apeldoorn. Liefhebbers kunnen in dit boek informatie vinden over de geschiedenis, de functie en de natuur die de sprengen en beken omringt. Op uitgebreid kaartmateriaal is de loop van de beschreven beken te vinden.

  Bekijk details van DE APELDOORNSE GRIFT EN HAAR STROOMGEBIED, DE GRIFT EN HAAR APELDOORNSE STROOMGEBIED VAN 18 BEKEN IN KAART GEBRACHT