Toegang tot 35 miljoen boeken en andere materialen

In onze digitale catalogus kun je de complete collectie van alle Nederlandse openbare bibliotheken raadplegen en (tegen een vergoeding) materialen aanvragen. Zo heb je niet alleen toegang tot onze eigen collectie, maar ook tot de collecties van andere bibliotheken.

Zoeken, reserveren en aanvragen

In onze vestigingen vind je veel informatie en materialen.

Via onze online catalogus heb je toegang tot de collecties van alle bibliotheken waar wij mee samenwerken. Zo heb je toegang tot meer dan 35 miljoen materialen.
Je weg vinden in de catalogus kan soms best lastig zijn. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor je zoektocht. Vind je niet wat je zoekt of heb je hulp nodig? Kom naar de bibliotheek of stuur ons een bericht. We helpen je graag!

Meer over opzoeken en reserveren

Alle materialen van onze bibliotheek en van andere Gelderse bibliotheken (m.u.v. de Bibliotheek Liemers en Gelderland Zuid) kun je in onze online catalogus opzoeken en reserveren. Dit is gratis bij een compleetabonnement en € 0,50 bij een basisabonnement.

De online catalogus zoekt standaard alleen in onze eigen collectie. Uitleg voor specifiekere resultaten:

• Klik voor meer resultaten op Gelderse Samenwerkende Bibliotheken.
  • Landelijk zoeken? Klik op de Nationale Bibliotheek Catalogus (NBC) van Openbare Bibliotheken. Een aanvraag hieruit kost € 4,50 per materiaal.

Voor jou op zoek

Vind je nog steeds niet wat je zoekt? Stuur ons een e-mail met je aanvraag en pasnummer. Dan gaan we voor je op zoek.

Wetenschappelijke boeken lenen

Voor kopieën van tijdschriften kan je terecht op de website van de Koninklijke Bibliotheek: https://www.kb.nl/dienstverlening/scans-bestellen

Via WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die je eigen bibliotheek niet heeft. Je vindt hier boeken van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen.

Meer informatie over WorldCat Discovery

Muziek lenen

Wil je een cd uit onze collectie reserveren? Klik dan in de zoekresultaten van de online catalogus op Gelderse Samenwerkende Bibliotheken.
Reserveren is gratis bij een compleetabonnement, € 0,50 bij een basisabonnement.

Staat de cd die je zoekt er niet bij? Op Muziekweb heb je grote keuze in muziekcd's en -dvd's. Kosten hiervoor bedragen € 2,00 per schijfje per 3 weken.

Heb je nog vragen?

Onze medewerkers helpen je graag! Stuur een mail naar IBL@rozet.nl