Oude kinderboeken

Ken je de boeken van Pim Pandoer of Mariska de circusprinses nog? Of misschien wil je een ander kinderboek uit jouw jeugd herlezen? Dat kan! De Bibliotheek is in het bezit van een collectie van ca. 13.000 kinderboeken uit de periode van 1900-heden.

De kinderboeken worden bewaard in het magazijn. In de catalogus van de Bibliotheek kun je opzoeken of het boek van jouw keuze aanwezig is.

Weet je niet precies meer hoe jouw lievelingsboek van vroeger heette? Kijk dan eens in het Centraal Bestand Kinderboeken. Dit is de landelijke catalogus van de kinderboeken die in bezit zijn van bibliotheken, musea e.d. Je vindt hierin niet alleen recente kinderboeken, maar ook kinderboeken van vroeger.

Kan je in het Centraal Bestand Kinderboeken niet vinden wat je zoekt? Stuur je vraag dan per e-mail of neem een kijkje op deze sites, verzameld door de Stichting 't Oude Kinderboek (stOK).

De kinderboeken kunnen niet alleen door leden van de Bibliotheek Arnhem worden geleend, maar ook door leden van andere Nederlandse bibliotheken.