De pluscollectie bladmuziek

Ben je op zoek naar een bladmuziektitel en kan je deze in jouw bibliotheek niet vinden? Misschien is de titel wel beschikbaar in één van de plusbibliotheken.

In Nederland hebben vijf plusbibliotheken (waaronder Bibliotheek Arnhem) een bewaarcollectie bladmuziek. Bladmuziektitels die niet in de collectie van een andere Nederlandse openbare bibliotheek aanwezig zijn, worden door plusbibliotheken bewaard.

De Bibliotheek Arnhem beheert de collectie bladmuziek voor volksmuziek, strijkinstrumenten (viool, cello etc.) en houten blaasinstrumenten (fluit, blokfluit, saxofoon etc.). Deze collectie is op titel te vinden in onze (digitale) catalogus en eventueel op te vragen en te lenen vanuit de Bibliotheek Rozet.

Magazijncollectie
Soms is het gemakkelijker eerst zelf een deel van een collectie door te kijken en vervolgens pas te lenen. In dat geval kan je het beste minstens een dag voordat je een collectie wil inzien, een afspraak maken. De selectie wordt dan voor je klaargezet. Stuur hiervoor een e-mail of bel met de bibliotheek op 026-3543111. De afhaallocatie is de eerste verdieping in de Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem.