Muziek

Bij de Bibliotheek Arnhem kan je terecht voor bladmuziek, het digitaal beluisteren van meer dan een miljoen tracks, boeken over muziek, muziekdvd's en nog veel meer!

Vind je zelf niet wat je zoekt? Vraag er naar in de bibliotheek; we helpen je graag.

Muzieknieuws

 1. Nieuw!

  Vanaf nu wordt bij het bekijken van een albumhoes op Muziekweb de tekst uitvergroot met een vergrootglas. Handig in het geval van zeer kleine

  20 februari 2019

  Bekijk details van Nieuw!

 2. Curiosa pop: Liedjes over evolutie

  Op 12 februari 1809 werd Charles Robert Darwin geboren. Met zijn opvattingen over evolutie zorgde hij voor een wetenschappelijke revolutie. Muziekweb kijkt daarom in de geboortemaand van deze wetenschapper...

  20 februari 2019

  Bekijk details van Curiosa pop: Liedjes over evolutie

 3. Muzikale wereldreis (11): Krautrock

  De meeste muziekstijlen die we in ‘Muzikale wereldreis’ behandelen zijn geworteld in traditie. Maar hoe zou muziek klinken waarin alle traditie wordt losgelaten? Dat is de vraag die jonge Duitse muzikanten...

  20 februari 2019

  Bekijk details van Muzikale wereldreis (11): Krautrock

 4. Curiosa pop: Robotica

  Robots zijn overal om ons heen en het worden er nog veel meer. Het heeft schrijvers, tekenaars en cineasten geïnspireerd allerlei spannende robotverhalen te maken. Ook verschillende muzikanten zijn in...

  20 februari 2019

  Bekijk details van Curiosa pop: Robotica

Meer muzieknieuws

Mogelijk gemaakt door: Muziekweb

Muziek luisteren in Rozet

In Rozet kan je naar muziek luisteren via muziekweb.nl/luister op de pc's, je laptop of smartphone (niet voor Apple-toestellen).

Wil je een cd lenen?

De cd-collectie van de Bibliotheek Arnhem vind je niet in onze vestigingen, maar wel in onze online catalogus. Wil je een cd lenen? Je kunt deze via de knop Aanvragen in de catalogus reserveren.

Wilt je een cd lenen die niet in onze collectie is opgenomen? Dan kan je deze lenen bij de Centrale Discotheek in Rotterdam.

Bladmuziek

Bespeel je een instrument of moet je auditie doen voor een rol in een musical? Of ben je op zoek naar dat ene liedje voor een bruiloft, jubileum, of andere gelegenheid?

De Bibliotheek Arnhem heeft bladmuziek voor (bijna) elk denkbaar instrument of zangstem in een groot aantal genres en moeilijkheidsgraden.

Vind je zelf niet wat je zoekt? Vraag er naar in de bibliotheek; we kunnen je vaak toch helpen.

Muziek in Arnhem

Voor jou bij elkaar gebracht: alle muziekinstellingen in Arnhem, makkelijk te vinden via de kaart!