• E-books leen je bij de Bibliotheek!

    Wist je dat je met je biebpas zonder extra kosten ook e-books kunt lenen? Je kunt kiezen uit meer dan 10.000 e-books, die je kunt lezen op een e-reader, tablet, smartphone, pc of laptop.

    Maak jouw gratis account aan en maak kennis met onze e-books collectie. Dit kan alleen als je een basis- of plusabonnement hebt, niet met een budgetpas.

  • Download de eBooks eregalerij

    De eBooks eregalerij is een eerbetoon aan de klassieke Nederlandse en Vlaamse literatuur. Via de eregalerij-app kunt u een mooie selectie rechtenvrije e-books kosteloos kunt downloaden en lezen. Bij elk boek vindt u bovendien uitgebreide achtergrondinformatie over de auteur. De app is beschikbaar voor iPads.

  • eBooks Selectie app

    Als lezer kunt u tegenwoordig uw hart ophalen met de grote hoeveelheid beschikbare rechtenvrije digitale boeken. Maar waar te beginnen? De Bibliotheek maakte een selectie uit het aanbod. De (her)ontdekking van de beste klassieke literatuur begint met de gratis Selectie-app. De e-books zijn direct te downloaden en op uw iPad te lezen. Heeft u ze eenmaal gedownload, dan zijn ze overal en altijd beschikbaar.

Pas geblokkeerd?

Onze leenvoorwaarden zijn aangepast. Per 1 januari is het niet meer mogelijk om materialen of e-books te lenen, reserveren en verlengen als je een bedrag open hebt staan op je lenerspas. Je pas blokkeert totdat het openstaand bedrag is betaald.

Gratis workshop

Meer weten of hulp nodig? Wij organiseren regelmatig de gratis workshop 'e-books lenen bij de Bibliotheek' in de Bibliotheek Rozet. 

E-books lezen in 5 stappen

Met de e-books van de Bibliotheek heb je altijd en overal (gratis) boeken bij je. Om het je wat makkelijker te maken, wordt in 5 stappen uitgelegd hoe je kan beginnen met lezen:

Inloggen met je e-book-account

Heb je al een e-book-account aangemaakt? Log dan hier in.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Je vindt de meeste antwoorden in de veelgestelde vragen over de e-bookscollectie. Je kunt ook instructievideo's en handleidingen bekijken.

Vind je de oplossing voor jouw probleem niet? Meld deze via het contactformulier bij de landelijke helpdesk.