Toegang tot 35 miljoen boeken en andere materialen

In onze digitale catalogus kun je de complete collectie van alle Nederlandse openbare bibliotheken raadplegen en (tegen een vergoeding) materialen aanvragen. Zo heb je niet alleen toegang tot onze eigen collectie, maar ook tot de collecties van andere bibliotheken.

Zoeken en reserveren
Alle materialen van de Bibliotheek Arnhem en van andere Gelderse bibliotheken (m.u.v. de Bibliotheek Liemers en Gelderland Zuid) kun je in onze digitale catalogus opzoeken en reserveren (gratis bij een compleetabonnement, € 0,50 bij een basisabonnement). Standaard zoekt de online catalogus in de collectie van de Bibliotheek Arnhem, klik voor meer resultaten op de Gelderse Samenwerkende Bibliotheken

Zoeken en aanvragen
Kun je niet vinden wat je zoekt? Klik dan om landelijk te zoeken op de Nationale Bibliotheek Catalogus (NBC) van Openbare Bibliotheken.
Vind je dan nog steeds niet wat je zoekt, stuur ons dan een e-mail met je aanvraag en pasnummer. Aanvragen (uit de NBC en andere bronnen) kosten € 4,50 per materiaal.

Muziek lenen
Bekijk om cd´s uit onze collectie te reserveren de resultaten van de Gelderse Samenwerkende Bibliotheken (gratis bij een compleetabonnement, € 0,50 bij een basisabonnement).

Staat de cd die je zoekt er niet bij? Klik dan voor muziekcd´s en -dvd´s op Muziekweb.
Kosten hiervoor bedragen € 2,00 per schijfje per 3 weken. Meer uitleg over Muziekweb vind je op deze pagina.

Aanvragen uit wetenschappelijke bibliotheken met een IBL account
Vanwege de overgang naar een nieuw internationaal IBL-systeem zal het met ingang van 10 december 2018 niet meer mogelijk zijn om IBL aanvragen te doen met een eigen IBL account bij de Universiteitsbibliotheken en bij de Koninklijke Bibliotheek.

Andere wetenschappelijke bibliotheken (HBO’s en Wetenschappelijke Instituten bv.) zullen het komend halfjaar geleidelijk overgaan op dit internationale IBL-systeem waarna het aanvragen met een IBL account helemaal niet meer mogelijk zal zijn.

In samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek wordt momenteel aan een alternatieve route gewerkt zodat klanten van de Openbare Bibliotheek toch materiaal kunnen blijven aanvragen. Wij zullen dat dan uiteraard communiceren.

Tot 1 april 2019 kunnen openstaande tegoeden van IBL accounts met inachtneming van bovenstaande nog gebruikt worden. Ongebruikte tegoeden kunnen tot 1 september 2019 teruggevraagd worden door een mail te sturen naar IBL@rozet.nl onder vermelding van “terugbetaling tegoed IBL account” en je naam, woonplaats, eindgebruikersnummer (toegangsnummer) en IBAN.

Wij kijken de hoogte van het saldo na en sturen hiervan een bevestiging.

Heb je nog vragen?

Onze medewerkers helpen je graag! Stuur een mail naar IBL@rozet.nl