Toegang tot 35 miljoen boeken en andere materialen

In onze digitale catalogus kun je de complete collectie van alle Nederlandse openbare bibliotheken raadplegen en (tegen een vergoeding) materialen aanvragen. Zo heb je niet alleen toegang tot onze eigen collectie, maar ook tot de collecties van andere bibliotheken.

Zoeken en reserveren
Alle materialen van de Bibliotheek Arnhem en van andere Gelderse bibliotheken (m.u.v. de Bibliotheek Liemers en Gelderland Zuid) kun je in onze digitale catalogus opzoeken en reserveren (gratis bij een compleetabonnement, € 0,50 bij een basisabonnement). Standaard zoekt de online catalogus in de collectie van de Bibliotheek Arnhem, klik voor meer resultaten op de Gelderse Samenwerkende Bibliotheken

Zoeken en aanvragen
Kun je niet vinden wat je zoekt? Klik dan om landelijk te zoeken op de Nationale Bibliotheek Catalogus (NBC) van Openbare Bibliotheken.
Vind je dan nog steeds niet wat je zoekt, stuur ons dan een e-mail met je aanvraag en pasnummer. Aanvragen (uit de NBC en andere bronnen) kosten € 4,50 per materiaal.

Muziek lenen
Bekijk om cd´s uit onze collectie te reserveren de resultaten van de Gelderse Samenwerkende Bibliotheken (gratis bij een compleetabonnement, € 0,50 bij een basisabonnement).

Staat de cd die je zoekt er niet bij? Klik dan voor muziekcd´s en -dvd´s op Muziekweb.
Kosten hiervoor bedragen € 2,00 per schijfje per 3 weken. Meer uitleg over Muziekweb vind je op deze pagina.

Universiteitsbibliotheken en de KB migreren op 1  april voor het onderlinge IBL-verkeer van NCC-IBL naar Worldshare ILL.

De huidige aanvraagfunctie bij UKB, zowel via VDX als via Publiekwijzer en 13 onder 1-knop, zal  M.I.V. VANDAAG vervangen worden.
Eindgebruikers kunnen vanaf vandaag ook geen aanvraag meer indienen via picarta (het antwoord dat u krijgt is niet beschikbaar/niet aanwezig)
Tot en met mei zal gebruik worden gemaakt van een tijdelijk scenario, waarbij we UKB aanvragen handmatig voor klanten zullen plaatsen dus stuur uw UKB aanvragen naar: ibl@rozet.nl

Het systeem achter aanvragen voor materiaal uit de Openbare bibliotheken gaat ook veranderen maar dat zijn meer maatregelen achter de schermen ; U kunt uw aanvragen zelf zoals voorheen indienen via de NBC (echter deze worden niet meer automatisch doorgesluisd naar UKB)

Heb je nog vragen?