Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een waardebon voor het BoekStartkoffertje. Kom met de waardebon naar de Bibliotheek, maak je baby lid en ontvang het gratis BoekStartkoffertje, bezoek de BoekStarthoek en bekijk welke nieuwe boekjes jij en je baby kunnen ontdekken!

Boekjes uitgelicht

Vier keer per jaar verschijnt BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen, multimedia en nog veel meer... 

Onze baby en peuteractiviteiten

In onze vestigingen hebben we niet alleen een mooie collectie, maar ook leuke gratis activiteiten voor peuters en baby's. Schuiven jullie ook gezellig aan?

Het begint met lezen!

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Tips en tricks

Welke boekjes kan je aan jouw baby, peuter of dreumes voorlezen? En hoe doe je dat nou eigenlijk, voorlezen?

Voorlezen is de leukste manier om contact te maken met je baby. Door samen een boekje te lezen versterk je de band met je kind en werk je ook nog eens aan de sociale en emotionele ontwikkeling. BoekStart stimuleert daarom lezen met baby’s, dreumesen en peuters.

Voorlezen = belangrijk!

Onderzoek bewijst: baby’s houden van boeken

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen.

Baby's houden van boeken!