• Herdenking 70 jaar Market Garden

  Op 17 september 2014 is het 70 jaar geleden dat Operation Market Garden begon. In september herdenkt Arnhem deze gebeurtenis op uitvoerige wijze. De Bibliotheek Arnhem en het Erfgoedcentrum organiseren in dit kader ook enkele activiteiten.

 • Maak kennis met onze e-books

  Als bibliotheeklid kunt u 24 uur per dag e-books lenen vanuit uw luie stoel. U betaalt hiervoor helemaal niets extra. Het enige wat u hoeft te doen, is een webaccount aanmaken.

  Als u dat doet tussen 15 september en 10 oktober 2014 maakt u automatisch kans op een gratis jaarabonnement van de Bibliotheek. Heeft u hulp nodig? Kom dan naar onze gratis workshop!

 • Welkom in het Taalhuis!

  Het Taalhuis is er voor iedereen die moeite heeft met Nederlands spreken en/of schrijven.

  Vanaf 11 september kunt u iedere donderdag tussen 10.00 - 12.00 uur in Rozet in het Taalhuis van de Bibliotheek terecht.

 • Dag van de Arnhemse Geschiedenis

  Op zaterdag 11 oktober 2014 vindt de tweede editie van de Dag van de Arnhemse Geschiedenis plaats.

  De dag staat in het teken van het thema van de Maand van de Geschiedenis, dit jaar 'vriend en vijand'. In Rozet worden deze dag uiteenlopende activiteiten voor jong en oud georganiseerd. U komt toch ook?

 • Al onze activiteiten op een rij

  De Bibliotheek Arnhem organiseert talrijke activiteiten op velerlei gebied. U vindt het actuele programma altijd op onze site, maar wist u dat we ook iedere maand een flyer met het overzicht van de activiteiten uitgeven? Vraag ernaar in de Bibliotheek en neem de flyer mee naar huis!

Biebtweets

Nieuws

 1. Vernieuwde app voor e-books lenen en lezen

  De app voor het gratis lenen en lezen van e-books is onlangs vernieuwd. Het gebruiksgemak is sterk verbeterd. Heeft u al een gratis account en de app al gedownload?

  Publicatiedatum: 16 september 2014

 2. Kom naar de dag van de Arnhemse geschiedenis in Rozet

  Op zaterdag 11 oktober 2014 vindt de tweede editie van de Dag van de Arnhemse Geschiedenis plaats. De dag staat in het teken van het thema van de Maand van de Geschiedenis, dit jaar 'vriend en vijand'.

  Publicatiedatum: 11 september 2014

 3. Nieuwe BIEB glossy gratis af te halen in onze vestigingen

  De nieuwe editie van de gratis BIEB-glossy is er weer! Bomvol praktische tips & trucs voor ouders van kinderen tot en met 12 jaar.

  Publicatiedatum: 9 september 2014

 4. Winnaar voorverkiezing Stuk van het Jaar!

  De winnaar van de voorverkiezing voor Stuk van het Jaar is bekend! De meeste stemmen werden uitgebracht op de 'fluwelen portefeuille met zilveren zegeldoos’.

  Publicatiedatum: 21 augustus 2014

 5. Krachtenbundeling Bibliotheek Arnhem en Volksuniversiteit Arnhem

  De Volksuniversiteit Arnhem (VU) en de Bibliotheek Arnhem (BA) hebben het voorgenomen besluit genomen om samen verder te gaan. De functie van de Volksuniversiteit zal, met behoud van de specifieke identiteit...

  Publicatiedatum: 21 juli 2014

 6. Dvd's, toptitels en games nu ook 3 weken lenen

  Dat is fijn: onze dvd's, toptitels en games kunt u nu ook lekker drie weken lang lenen!

  Publicatiedatum: 14 juli 2014

 7. Nijhoff-lezing Slag om Arnhem

  Zondagmiddag 2 november vindt de jaarlijkse Nijhoff-lezing plaats, georganiseerd door het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur en de Bibliotheek Arnhem. Spreker dit jaar is Adjudant Jonker,...

  Publicatiedatum: 8 juli 2014

 8. Rozet zoekt enthousiaste vrijwilligers

  Heeft u wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk? Wij zoeken vrijwilligers die als gastvrouw/gastheer willen werken in Rozet, het Beste Gebouw van het Jaar 2014.

  Publicatiedatum: 7 juli 2014

 9. Erfgoedcentrum op RTV-Arnhem

  In het televisieprogramma ‘Dit is Arnhem’ op RTV-Arnhem is een uitgebreide reportage te uitgezonden van het Erfgoedcentrum in Rozet.

  Publicatiedatum: 26 juni 2014

Meer

Handig en leuk: onze gratis apps

Met onze gratis apps kunt u 24 uur per dag uw bibliotheekzaken regelen, genieten van luisterboeken en duizenden e-books lenen. 

Alles over Arnhem & Gelderland

In het nieuwe Erfgoedcentrum Rozet wordt het Gelders erfgoed stijlvol gepresenteerd. U vindt hier ook de uitgebreide collectie van de Gelderland Bibliotheek. Daarnaast heeft het Erfgoedcentrum een interessant educatief aanbod.

Onze openingstijden - vandaag

Bekijk onze toptitels

Waarom bent u nog geen lid?

Met een abonnement profiteert u bij de Bibliotheek Arnhem van een schat aan lees-, luister- en kijkplezier. Daarnaast krijgt u met uw biebpas korting en leuke extraatjes bij talrijke organisaties.

Volg ons...

Mijn bibliotheek

Verleng materialen en bekijk reserveringen en persoonlijke gegevens in 'Mijn bibliotheek'.