Vers van de Pers

Samengesteld door Marja Pals

Resultaat 1 - 10 (van 53)

 • 200 JAAR DE KEMPENAER, ADVOCATEN IN ARNHEM Bekijk details

  14 februari 2017

  De Kempenaer Advocaten is een van de oudste advocatenkantoren van Nederland. Al in 1816 vestigt Jacob Mattheus de Kempenaer zich als advocaat in de Zwanenstraat in Arnhem. Maar liefst zes generaties De Kempenaer volgen hem op als advocaat. Net als Jacob leveren zij belangrijke bijdragen aan het sociale, culturele, politieke en economische leven in Arnhem en in het land. 200 jaar De Kempenaer, advocaten in Arnhem biedt niet alleen een inkijk in het doen en laten van een Arnhems advocatenkantoor,...

  Bekijk details van 200 JAAR DE KEMPENAER, ADVOCATEN IN ARNHEM

 • ACHTERHOEKSE ALMANAK 32E JAARGANG 2017 Bekijk details

  14 februari 2017

  Jaarlijkse publicatie met steeds terugkerende informatie, zoals bijvoorbeeld de feestdagen voor het nieuwe jaar, de maanstanden, de tuinkalender en informatie over de gemeenten en organisaties in de Achterhoek.

  Bekijk details van ACHTERHOEKSE ALMANAK 32E JAARGANG 2017

 • DE WEG VAN DE WEDEROPBOUW, VAN RHENEN TOT ARNHEM, HET BOUWEN EN DE TIJDGEEST Bekijk details

  14 februari 2017

  In het lint van steden en dorpen langs de noordoever van de Neder-Rijn werden al vanaf het begin van de Tweede Wereldoorlog de verwoeste steden en dorpen met enorme energie en vernieuwingsdrang herbouwd. Het werd een proeftuin van de Nederlandse wederopbouwarchitectuur en speelde een bijzondere rol in de vernieuwing van het aanzien van Nederland. In deze uitgave een staalkaart van de stedenbouw en architectuur van 1940 tot 1965. Veel iconen komen langs, maar ook onbekende pareltjes. Met een overvloed...

  Bekijk details van DE WEG VAN DE WEDEROPBOUW, VAN RHENEN TOT ARNHEM, HET BOUWEN EN DE TIJDGEEST

 • EEFSELE, ERVEN VAN EEFSELE DOOR DE TIJD Bekijk details

  13 februari 2017

  Eefsele is een buurtschap gelegen tussen Groenlo en Lievelde en behoort tot de gemeente Oost Gelre. Aan de hand van foto’s, kaarten en gesprekken met inwoners willen de auteurs de ‘erven’ ofwel de huizen die bij Eefsele horen vastleggen.

  Bekijk details van EEFSELE, ERVEN VAN EEFSELE DOOR DE TIJD

 • IK HUIL DE TRANEN VAN MIJN MOEDER Bekijk details

  13 februari 2017

  In dit boek worden de 22 jongens die op 7 oktober 1946 zijn omgekomen bij de vliegramp op de Christelijke HBS in Apeldoorn herdacht en wordt aan de hand van veertien gesprekken met kinderen van nabestaanden en oud-leerlingen een beeld geschetst hoe de ramp doorwerkte op de eerste en tweede generatie.

  Bekijk details van IK HUIL DE TRANEN VAN MIJN MOEDER

 • JAC MARIS EN DE TWEEDE WERELDOORLOG Bekijk details

  13 februari 2017

  In 2009-2010 wijdde het ateliermuseum Jac Maris in Heumen een tentoonstelling aan de oorlogsmonumenten die deze kunstenaar in onze regio gemaakt heeft en die nog steeds te zien zijn in Nijmegen, Oosterbeek, Gennep, Heumen, Druten, Bergharen en Bemmel. Naar aanleiding van die tentoonstelling rezen er van tijd tot tijd vragen over het oorlogsverleden van Maris. Dit boekje poogt enige helderheid te brengen in wat de opstelling van Maris was voor, tijdens en na de oorlog.

  Bekijk details van JAC MARIS EN DE TWEEDE WERELDOORLOG

 • KNOWLEDGE MATTERS Bekijk details

  13 februari 2017

  Knowledge Matters onderzoekt de veranderende rol van de architect en legt uit hoe het architectuurbureau UNStudio Knowledge Platforms heeft ontwikkeld. Het beroep van de architect is de afgelopen jaren uitgebreid, niet slechts met betrekking tot culturele invloeden maar ook wat betreft wetenschappelijke vooruitgang. De huidige economie heeft gezorgd voor nieuwe life-style keuzes en een nieuwe rol voor de architectuur.

  Bekijk details van KNOWLEDGE MATTERS

 • LENGEL VAN ZWARTE BRUG TOT ROOIE DARP Bekijk details

  13 februari 2017

  Aanzet voor het boek werd gegeven door Gerrit Ageling, die jarenlang gegevens verzamelde en een genealogisch familieboek voor ogen had. Maar het werd veel meer dan dat: een rondgang door het dorp van eind jaren vijftig, begin jaren zestig van de vorige eeuw. Naast de algemene geschiedenis van Lengel, beschrijvingen van plaatselijke families, hun huizen, kermis en schutterij, boerderijen, smokkelarij en stroperij. Met veel fotomateriaal uit de vorige eeuw.

  Bekijk details van LENGEL VAN ZWARTE BRUG TOT ROOIE DARP

 • MALDEN EN DE MALDENAREN 1870-1970 HONDERD JAAR GESCHIEDENIS IN FOTO’S, 1870-1970 Bekijk details

  13 februari 2017

  Uit verschillende beeldcollecties is een selectie van 140 foto’s gemaakt. Deze foto’s vertellen met hun onderschrift het verhaal van Malden in de periode van 1870 tot 1970.

  Bekijk details van MALDEN EN DE MALDENAREN 1870-1970 HONDERD JAAR GESCHIEDENIS IN FOTO’S, 1870-1970

 • FRANCOIS ADRIAAN (1853-1912) MOLIJN, NUNSPEET OP DE DREMPEL VAN DE MODERNE TIJD Bekijk details

  13 februari 2017

  Biografie van een bijzondere ondernemer en wereldverbeteraar uit Nunspeet. De belangrijkste reden aandacht aan hem te besteden, is wel dat François Adriaan (Frans) Molijn een voorbeeld is van iemand uit de gegoede burgerij met een nieuwe, geseculariseerde levensovertuiging. Hij is één van de industriëlen in Nederland die aan het eind van de negentiende eeuw oog heeft voor wat vaak wordt aangeduid als 'de sociale kwestie'. Door middel van de oprichting in 1895 van de N.V. Maatschappij 'De Veluwe'...

  Bekijk details van FRANCOIS ADRIAAN (1853-1912) MOLIJN, NUNSPEET OP DE DREMPEL VAN DE MODERNE TIJD