Wij zijn een PLUSbibliotheek

PLUSbibliotheken vormen een landelijk netwerk van bibliotheken met een wetenschappelijke steunfunctie en/of bijzondere collecties.

Het doel van de PLUSbibliotheken is informatie tot HBO+ niveau aan te bieden aan iedereen die zich verder wil verdiepen. Iedere PLUSbibliotheek heeft zijn eigen zwaartepunten. De PLUSbibliotheken vormen samen de top van de Collectie Nederland.

Daarnaast bieden sommige PLUSbibliotheken toegang tot bijzondere collecties. Voor de Bibliotheek Arnhem is dat de collectie van de Gelderland Bibliotheek. De Gelderland Bibliotheek vormt samen met de historische afdeling van Museum Arnhem Erfgoedcentrum Rozet. Bibliotheek Arnhem is daarom een PLUSbibliotheek met een extra PLUS!

Wat je in onze kasten ziet staan is lang niet alles. Er is nog veel meer! Een groot deel van de Pluscollecties is wel beschikbaar, maar staat in het magazijn. En wat wij niet hebben, bestellen we voor je bij één van de andere PLUSbibliotheken.

Uitgelicht: Pluscollectie Geschiedenis

Bladmuziek

Naast een uitgebreide collectie bladmuziek in de Bibliotheek Rozet beschikken wij over een uitgebreide Pluscollectie bladmuziek.

Kunst

Op het gebied van de kunst heeft de Bibliotheek Rozet een uitgebreide collectie. Wij hebben een aantal websites over kunst voor je bij elkaar gezet.

Oude kinderboeken

Ken je de boeken van Pim Pandoer of Mariska de circusprinses nog? Of misschien wil je een ander kinderboek uit jouw jeugd herlezen? Dat kan! De Bibliotheek is in het bezit van een collectie van ca. 10.000 kinderboeken uit de periode van 1900 tot heden.

Nationale geschiedenis

De Bibliotheek Arnhem heeft een uitgebreide pluscollectie geschiedenis. Speciaal aandachtspunt binnen onze collectie is de nationale geschiedenis. Over dit onderwerp worden boeken tot op wetenschappelijk niveau aangeschaft en bewaard.

Erfgoedcentrum Rozet is museum en bibliotheek in één. Je vindt hier onder andere de uitgebreide collectie van de Gelderland Bibliotheek

Het geheugen van Nederland

Het Geheugen van Nederland omvat bijna een miljoen afbeeldingen, teksten en films. Je kunt hierin zoeken op zoekterm of de hoofdthema's geschiedenis en samenleving, kunst en cultuur, ruimte en omgeving en media en communicatie.

Nederlandse letterkunde

Nederlandse letterkunde is een belangrijk aandachtspunt binnen onze bibliotheek. Over dit onderwerp worden boeken tot op wetenschappelijk niveau aangeschaft en bewaard.